Volledig scherm
PREMIUM
Rood-wit lint en borden die aangegeven dat het verboden is om aan te meren in plaats van zeiljachten en motorboten. Het grootste deel van de Noorderhaven is het hele vaarseizoen afgesloten voor plezierboten. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Nieuwe jachthaven in Zutphen wederom hele vaarseizoen grotendeels buiten gebruik

De gloednieuwe jachthaven Noorderhaven is naar verwachting eind oktober pas weer gerepareerd. Dat betekent dat er wederom een zomer verloren gaat voor de haven. De kapotte vingerpieren kunnen niet eerder worden gerepareerd.

Aanmerende motorboten, wegvarende zeiljachten. Jachthaven Noorderhaven had deze zomer een komen en gaan van plezierboten moeten zijn. Een groot contrast met de huidige situatie van de nieuwe jachthaven achter het station. Rood-wit afzetlint siert een groot deel van de haven. Van de 23 vingerpieren zijn er veertien afgezet. Grote gele borden waarschuwen schippers. ‘Aanmeren verboden’. Zelfs de pier aan de straatkant is afgesloten. Schippers die van het geringe aantal aanmeerplekken op de kade willen komen moeten met een verticale trap tegen de kade op omhoog.