Volledig scherm
Onder een nieuwe naam gaan het openbaar primair onderwijs en kinderopvang binnen één organisatie nauwer samenwerken in de regio Zutphen. © archief

Nieuwe naam voor onderwijs en kinderopvang in regio Zutphen

Archipel Onderwijs & Kinderopvang. Dat is de nieuwe naam waaronder Stichting Archipel (de stichting voor openbaar primair onderwijs) en Stichting Educatief Centrum (de stichting voor kinderdagopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang) in de gemeenten Brummen, Voorst en Zutphen sinds 1 januari van dit jaar onderwijs en kinderopvang bundelen.

Het is één van de eerste organisaties in Nederland die op deze manier deze twee werelden samenvoegt. Met het samengaan ontstaat één pedagogische voorziening voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar en intensievere samenwerking in die leerlijn. Hoe de samenwerking er inhoudelijk precies uitziet, wordt de komende maanden verder uitgewerkt. 

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.