Na een zenuwslopende verkiezingsavond stapte GroenLinks-lijsttrekker Martine Westerik als winnaar uit het stadhuis. Haar partij staat aan het roer van nieuwe coalitieonderhandelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een zenuwslopende verkiezingsavond stapte GroenLinks-lijsttrekker Martine Westerik als winnaar uit het stadhuis. Haar partij staat aan het roer van nieuwe coalitieonderhandelingen. © Archieffoto Jeroen Jazet

Nieuwe Zutphense coalitie moet er in juni staan: ‘Proces niet alleen achter gesloten deuren’

GroenLinks, PvdA, Burgerbelang en D66 willen in juni het coalitieakkoord presenteren en de nieuwe wethouders installeren. Voor het zover is, volgt eerst een openbare bijeenkomst waarbij ook andere partijen kunnen meepraten over de drie hoofdthema’s die de vier formerende partijen zien voor de komende vier jaar.

 1. Herdenking Joodse gemeenschap Zutphen heeft extra lading door gemis sleutelbewaarder Fred Senator
  PREMIUM

  Herdenking Joodse gemeen­schap Zutphen heeft extra lading door gemis sleutelbe­waar­der Fred Senator

  Het is een extra bewogen dodenherdenking op de Joodse Begraafplaats aan het Meijer Groenpad. De Zutphense Joodse gemeenschap staat niet alleen stil bij de Joden uit de Hanzestad die het leven lieten in de Tweede Wereldoorlog. De gedachten van de aanwezigen gaan ook uit naar Fred Senator, tot afgelopen herfst de sleutelbewaarder van de begraafplaats. Senator overleed in november vorig jaar op 84-jarige leeftijd.
 2. Streep door avondvierdaagse Zutphen, organisatie richt pijlen op 2023: ‘De onzekerheid was te groot’
  PREMIUM

  Streep door avondvier­daag­se Zutphen, organisa­tie richt pijlen op 2023: ‘De onzeker­heid was te groot’

  Een avondvierdaagse voor iedereen, niet alleen gefocust op scholieren. Met dat doel begon de organisatie van het Zutphense wandelevenement - A4D Zutphen - in september vorig jaar vol goede moed aan haar klus. Die wordt niet dit jaar geklaard. De organisatie durfde het niet aan om nu - van 30 mei tot en met 2 juni - een avondvierdaagse nieuwe stijl in de steigers te zetten.