Het beschoten woonhuis in Kring van Dorth.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beschoten woonhuis in Kring van Dorth. © Judah Bolink

Nog geen spoor van schutter woonboerderij Kring van Dorth

Van de schutter die in de nacht van vrijdag op zaterdag een huis heeft beschoten aan de Kasteelweg in Kring van Dorth, een kleine buurtschap nabij het dorp Harfsen, ontbreekt vooralsnog elk spoor. Volgens de politie is bijna een week na het incident nog veel onduidelijk. Zo is het nog gissen naar hoe de schutter zich heeft verplaatst.

 1. Wandelen over Kerkpad 2.0 langs erf boze boer, het kan vanaf nu in Zutphen: ‘Hopelijk einde aan jaren gedonder’
  PREMIUM

  Wandelen over Kerkpad 2.0 langs erf boze boer, het kan vanaf nu in Zutphen: ‘Hopelijk einde aan jaren gedonder’

  Een houten klaphekje, met daarnaast - in de berm - een bord: verboden voor wandelaars. Dat verbod geldt voor het stuk van het Zutphense Kerkpad dat over het erf van boer Hans van Schooten loopt. Het klaphekje staat aan weerszijden van de omlegging van het pad. Die omleiding moet een einde maken aan een hoop gelazer tussen wandelaars en de boer. De Stentor nam de proef op de som en liep het ‘Kerkpad 2.0’ een paar keer op en neer.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?