De Gelderse Greetje van Amstel strijdt al jarenlang voor toiletten in de regionale boemeltreintjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gelderse Greetje van Amstel strijdt al jarenlang voor toiletten in de regionale boemeltreintjes. © GELDERS NIEUWSFOTO

Nog zes jaar je behoefte ophouden op het spoor: pas dan zijn er toiletten aanwezig van Zutphen naar Twente

Treinreizigers tussen Zutphen, Hengelo en Oldenzaal en tussen Almelo en Mariënberg moeten nog zeker zes jaar hun behoefte ophouden. Pas in 2028 worden op deze trajecten treinen zonder toilet vervangen.

1 reactie

 • Frans Bonnes

  3 maanden geleden
  Gaat men nu ook vragen om toiletten in de streekbus? Kan voorkomen dat je daar ook langere tijd inzit zonder mogelijkheid om je behoeften te doen, bij de trein kan je nog bij de meeste stations uitstappen en op dat station je "rust" nemen, bij de streekbus is dat niet mogelijk. En wat als men met de eigen auto onderweg is en men nodig moet, moeten er dan ook toiletten in de personenauto komen? Parkeerplaatsen met sanitaire stop mogelijkheden liggen ook vaak meer dan een half uur uit elkaar.
 1. Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt
  PREMIUM

  Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoed­fonds verkocht: miljoenen verdampt

  De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.