Volledig scherm
Archieffoto uit 2017 van de Gondelvaart Warnsveld © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Noodweer verpest Gondelvaart Warnsveld

De Gondelvaart in Warnsveld is zaterdag abrupt ten einde gekomen. Kort voor de start van het evenement werd de stekker eruit getrokken wegens het naderende noodweer. ,,Het is niet anders. Veiligheid staat voorop", stelt voorzitter Willem Geerken. 

De Gondelvaart Warnsveld is een tweejaarlijks evenement waarbij vlotten volledig verlicht worden met waxinelichtjes en kaarsen. ,,Vrijdag was het gelukkig droog en hadden de gondels een mooie presentatie. Helaas kwamen we net voor de start op zaterdag tot de conclusie dat het beter is om het af te lasten”, zegt de voorzitter. 

Zaterdagavond zat de tribune al gevuld met zeshonderd bezoekers. Volgens Geerken konden zij de beslissing volledig begrijpen. ,,Bij binnenkomst vertelden we de bezoekers dat ze rekening moeten houden met het feit dat de gondelvaart niet door kon gaan wegens het naderende noodweer. Tot het allerlaatste moment hebben we de berichtgeving in de gaten gehouden, maar ik besloot om het niet door te laten gaan.”

,,Achteraf gezien de beste beslissing", zegt de voorzitter. ,,Het weer sloeg enorm snel om. Gelukkig konden alle bezoekers droog staan en is iedereen in alle rust naar huis gegaan. Zuur voor de gondelmakers. Ze werken een half jaar lang voor dit weekend, en dan valt het zo in het water”, betreurt de voorzitter. 

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.