Volledig scherm
Archieffoto uit 2017 van de Gondelvaart Warnsveld © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Noodweer verpest Gondelvaart Warnsveld

De Gondelvaart in Warnsveld is zaterdag abrupt ten einde gekomen. Kort voor de start van het evenement werd de stekker eruit getrokken wegens het naderende noodweer. ,,Het is niet anders. Veiligheid staat voorop", stelt voorzitter Willem Geerken. 

De Gondelvaart Warnsveld is een tweejaarlijks evenement waarbij vlotten volledig verlicht worden met waxinelichtjes en kaarsen. ,,Vrijdag was het gelukkig droog en hadden de gondels een mooie presentatie. Helaas kwamen we net voor de start op zaterdag tot de conclusie dat het beter is om het af te lasten”, zegt de voorzitter. 

Zaterdagavond zat de tribune al gevuld met zeshonderd bezoekers. Volgens Geerken konden zij de beslissing volledig begrijpen. ,,Bij binnenkomst vertelden we de bezoekers dat ze rekening moeten houden met het feit dat de gondelvaart niet door kon gaan wegens het naderende noodweer. Tot het allerlaatste moment hebben we de berichtgeving in de gaten gehouden, maar ik besloot om het niet door te laten gaan.”

,,Achteraf gezien de beste beslissing", zegt de voorzitter. ,,Het weer sloeg enorm snel om. Gelukkig konden alle bezoekers droog staan en is iedereen in alle rust naar huis gegaan. Zuur voor de gondelmakers. Ze werken een half jaar lang voor dit weekend, en dan valt het zo in het water”, betreurt de voorzitter. 

  1. Kunnen deze veroordeelden met een psychiatrische stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?
    PREMIUM

    Kunnen deze veroordeel­den met een psychiatri­sche stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?

    Patiënten met een psychiatrische stoornis, die veelal in aanraking met justitie zijn geweest of dreigen te komen, terug laten keren in de samenleving. Als het aan minister Dekker ligt kan dat met minder geld. Geen optie, vindt FPA De Boog in Warnsveld. Zorginstelling GGNet, waar De Boog onder valt, staat samen met zeven andere zorginstellingen voor de rechter om de bezuiniging aan te vechten. Wie zitten er nu eigenlijk in De Boog? En wat zijn de gevolgen als de bezuiniging wordt doorgevoerd?