Volledig scherm
PREMIUM
Jan Burger en verzorger Hamid Bhayaje bij de duiventil op het oude Livera-gebouw. © Till Behne

Nu nog wekelijks 30 kg poep in duiventil Zutphen: ‘Straks poepen de duiven weer de hele stad onder’

Zutphen staat een ware duivenpoepepidemie te wachten. Tenminste, als er niet snel een oplossing wordt gevonden voor de duiventil op het oude Livera-gebouw in de Sprongstraat. Die moet weg, en als er geen nieuwe plek voor de duiventil gevonden wordt, poepen de duiven in plaats van in de til weer overal in de stad.

En dat is niet niks. Elke week wordt zo’n dertig kilo poep verwijderd uit de duiventil. Jaarlijks is dat zo’n 1,5 ton aan uitwerpselen. Poep die nu dus niet op fietsen, bankjes en andere ongunstige plekken terechtkomt. De nieuwe eigenaar van het pand wil echter geen duiventil op zijn dak, er komen namelijk appartementen in. En dus moeten de duiven voor 1 september verhuisd zijn.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.