Volledig scherm
PREMIUM
Jan Burger en verzorger Hamid Bhayaje bij de duiventil op het oude Livera-gebouw. © Till Behne

Nu nog wekelijks 30 kg poep in duiventil Zutphen: ‘Straks poepen de duiven weer de hele stad onder’

Zutphen staat een ware duivenpoepepidemie te wachten. Tenminste, als er niet snel een oplossing wordt gevonden voor de duiventil op het oude Livera-gebouw in de Sprongstraat. Die moet weg, en als er geen nieuwe plek voor de duiventil gevonden wordt, poepen de duiven in plaats van in de til weer overal in de stad.

En dat is niet niks. Elke week wordt zo’n dertig kilo poep verwijderd uit de duiventil. Jaarlijks is dat zo’n 1,5 ton aan uitwerpselen. Poep die nu dus niet op fietsen, bankjes en andere ongunstige plekken terechtkomt. De nieuwe eigenaar van het pand wil echter geen duiventil op zijn dak, er komen namelijk appartementen in. En dus moeten de duiven voor 1 september verhuisd zijn.

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?