De kinderen van het Brummense gezin Niewold: van links naar rechts Odulf, Lidwina, Michaël, Julian, Astrid en Tallander. Laatstgenoemde zat aan boord van het vliegtuig met vluchtnummer MH17.
Volledig scherm
PREMIUM
De kinderen van het Brummense gezin Niewold: van links naar rechts Odulf, Lidwina, Michaël, Julian, Astrid en Tallander. Laatstgenoemde zat aan boord van het vliegtuig met vluchtnummer MH17. © Archief

Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightradar24 verdwijnen

's Ochtends brengt Odulf Niewold zijn 22-jarige broer Tallander naar Schiphol. De broers uit Brummen nemen afscheid met een knuffel. Een paar uur later kijkt Odulf op zijn telefoon, naar een app die vliegtuigen volgt. Plots ziet hij het toestel met Tallander aan boord, vluchtnummer MH17, van de radar verdwijnen. ,,Mijn leven kwam op dat moment tot stilstand. Ik wil dat de rechters dat weten.”

0 reacties

 1. Verloskundigen bezorgd nu zwangere vrouwen niet meer naar ziekenhuis Zutphen kunnen: ‘Uit het niets’
  PREMIUM

  Verloskun­di­gen bezorgd nu zwangere vrouwen niet meer naar ziekenhuis Zutphen kunnen: ‘Uit het niets’

  Verloskundigen uit Zutphen en omgeving maken zich zorgen om hun zwangere vrouwen. Gelre ziekenhuizen besloot vrijdag de verloskamers in het ziekenhuis in Zutphen te sluiten vanwege een personeelstekort. Het ziekenhuis verwijst vrouwen voor hun bevalling naar ziekenhuizen in de wijde regio, zoals Doetinchem, Deventer en Apeldoorn. Tot frustratie van verloskundigen. ,,Dit is zorgwekkend.’’
 2. Door coronavirus uit nood geboren festival ‘Camping Hanzehof’ krijgt in Zutphen een vervolg
  PREMIUM
  video

  Door coronavi­rus uit nood geboren festival ‘Camping Hanzehof’ krijgt in Zutphen een vervolg

  Lokale acts afgewisseld met landelijk bekende namen. Aankomend weekend staan verschillende artiesten in en om Theater Hanzehof op te treden tijdens Camping Hanzehof. Vorig jaar werd het concept uit nood geboren omdat er door de coronamaatregelen weinig te doen was in en om het theatercomplex. Vanwege het succes toen, opent Hanzehof de deuren op de ‘camping’ dit jaar nog een keer.