De al bestaande windmolens op bedrijventerrein de Mars gezien vanaf de Mettreyweg. Deze windmolens zijn 120 meter hoog. De nieuwe windmolens worden tussen de 170 en 185 meter hoog.
Volledig scherm
De al bestaande windmolens op bedrijventerrein de Mars gezien vanaf de Mettreyweg. Deze windmolens zijn 120 meter hoog. De nieuwe windmolens worden tussen de 170 en 185 meter hoog. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Omwonenden drie nieuwe windmolens bij Zutphen akkoord met vergoeding voor overlast

Omwonenden van de toekomstige windmolens tussen Zutphen en Eefde delen mee in de winst van de windturbines. 55 huishoudens ontvangen naar verwachting tussen de 75 en 2500 euro per jaar als vergoeding voor de overlast.

  1. Opa van schrijfster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’
    PREMIUM

    Opa van schrijf­ster Lieke Noorman sjoemelde in Zutphen met geld van de bank: ‘Maar hij was geen kille oplichter’

    Aan het paradijselijke leven van de familie Lawerman aan de Jacob Damsingel in Zutphen kwam in 1932 een abrupt einde. Vader Foppe werd opgepakt vanwege financieel gesjoemel bij de toenmalige Spaarbank aan de Schupstoel én geldelijk gerommel bij de Bond tegen Drankmisbruik, de Volksbond. Foppe Lawerman verdween voor anderhalf jaar achter de tralies, de fraaie woning aan de Jacob Damsingel werd verzegeld en de inboedel werd verkocht.