De vier initiatiefneemsters van Zutphen Helpt. Van links naar rechts: Suus Lodewijks (Hema), Valerie Lotgering (De Zuivelhoeve), Tara Denkers (Videotheek Haniel) en Esmee Eenstroom (Bengel Kindermode).
Volledig scherm
PREMIUM
De vier initiatiefneemsters van Zutphen Helpt. Van links naar rechts: Suus Lodewijks (Hema), Valerie Lotgering (De Zuivelhoeve), Tara Denkers (Videotheek Haniel) en Esmee Eenstroom (Bengel Kindermode). © Patrick van den Brink (Lutim)

Ondernemers bedienen klanten per fiets: Zutphen Helpt breidt zich uit als olievlek

Wat vanwege de coronacrisis ontstond als een wild idee is inmiddels officieel, inclusief website. In nog geen etmaal tijd ontstond Zutphen Helpt. Een bezorgservice van Zutphense ondernemers die vanaf woensdag per fiets producten naar klanten gaat brengen.

De 24-jarige Tara Denkers is een van de initiatiefnemers. Ze woont en werkt in Haarlem en was afgelopen weekend in Zutphen op bezoek bij haar ouders. Vader Han drijft al decennialang videotheek en gameshop Haniel, waarvoor Tara vroeger werkte en nog steeds de social media en de webshop beheert.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’