Bokbierdag 2019, gezellige drukte op de markten. Alleen vinden bewoners in het centrum dat de gemeente onvoldoende rekening houdt met hun belangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bokbierdag 2019, gezellige drukte op de markten. Alleen vinden bewoners in het centrum dat de gemeente onvoldoende rekening houdt met hun belangen. © Zutphens Persbureau

‘Onze contacten worden misbruikt’, belangenverenigingen bewoners centrum stoppen gesprek met Zutphen

De gezamenlijke bewonersvertegenwoordiging in de Zutphense binnenstad schort alle gesprekken met de gemeente op tot nader order. De centrumbewoners vinden dat de gemeente de overleggen ‘misbruikt’ om in de gemeenteraad een te rooskleurig beeld te schetsen over het draagvlak voor het horeca- en evenementenbeleid.

 1. Minima in Lochem krijgen toch een goedkope zorgverzekering, minima Zutphen juist in onzekerheid
  PREMIUM

  Minima in Lochem krijgen toch een goedkope zorgverze­ke­ring, minima Zutphen juist in onzeker­heid

  Bijna 800 inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen kunnen toch gebruik blijven maken van een goedkope collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. Nadat Salland Zorgverzekeringen dit jaar abrupt stopte met de zorgpolis vreesde Lochem minima geen collectieve zorgverzekering meer aan te kunnen bieden. De relatief onbekende zorgverzekeraar Aevitae biedt uitkomst.
 2. Tweede editie festival Oeverloos gaat door, coronaproof: ‘Wij vertrouwen op het gezonde verstand van onze bezoekers’
  PREMIUM

  Tweede editie festival Oeverloos gaat door, corona­proof: ‘Wij vertrouwen op het gezonde verstand van onze bezoekers’

  ‘Klein Oerol aan de IJssel’, zo wordt festival Oeverloos van Het Koelhuis in Zutphen ook wel genoemd. Op diverse plekken langs de IJssel zijn theater, muziek en dans te zien. Ook dit jaar: komende vrijdag, zaterdag en zondag. Volledig coronaproof, verzekeren Koelhuis-eigenaren Mieke van Tilburg en Bert Hoogeveen. ,,Wij pakken het zeer serieus aan. Want als mensen op elkaar gaan klitten, hebben we een probleem.’’