Verslaggever Phaedra Werkhoven in gesprek met Doortje Knoppers (93), Lies Binnenwijzend (79) en Dick Schoonman (90) in Brummen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Phaedra Werkhoven in gesprek met Doortje Knoppers (93), Lies Binnenwijzend (79) en Dick Schoonman (90) in Brummen. © Jeroen Jazet

Onze oudste generatie sterft door corona, maar het gaat vooral over het economische leed: ‘Waarom mag ik er niet zijn?’

Wat betekent het als een grote groep ouderen in snel tempo overlijdt? Kun je dat leed tegenover economisch leed zetten?  Ineens was de hashtag #dorhout trending topic. Wat vinden de ouderen daar zelf van?

 1. Doodzieke Marleen (26) beleeft kerst tussen hoop en vrees: ‘Ik smacht naar die operatie, zodat ik weer kan genieten’
  PREMIUM

  Doodzieke Marleen (26) beleeft kerst tussen hoop en vrees: ‘Ik smacht naar die operatie, zodat ik weer kan genieten’

  Ze maakt af en toe mijmerend een grote sprong in de tijd. Dan dwaalt ze af naar kerst 2021. Denkt ze verlangend aan ‘een betere Marleen’. Zonder pijn. Niet benauwd. Nu ligt ze nog steeds in haar verduisterde kamer in het centrum van Zutphen. Ze smacht naar een levensreddende operatie in Barcelona. Het geld heeft ze via crowdfunding (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/) bijna bij elkaar. Maar die cruciale operatie is vanwege corona nog steeds niet gepland.
 2. Jongeren kunnen in Zutphen twee maanden eerder beachsporten: ‘Dikke, warme sokken aan en het zand op, lekker toch?’
  PREMIUM

  Jongeren kunnen in Zutphen twee maanden eerder beachspor­ten: ‘Dikke, warme sokken aan en het zand op, lekker toch?’

  Beachsport in de wintermaanden? ‘Waarom niet?’, dachten ze bij Beach Center Zutphen Warnsveld (BCZW). De vier zandvelden aan de Laan naar Eme gaan een stuk eerder open dan normaal: begin februari al. Voor jongeren tot en met 17 jaar. Want dan kunnen zij in coronatijd in elk geval lekker zweten in het rulle zand. Volleyballen bijvoorbeeld, maar ook in andere sporten kan volop worden ‘gebeacht’.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'