Volledig scherm
PREMIUM
Het oude en nieuwe stadhuis van Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

‘Ook de raad van Zutphen moet naar zichzelf kijken over verslechterde financiële situatie’

Niet alleen het college van burgemeester en wethouders is tekortgeschoten in de controle over de financiële situatie. Ook de raadsleden in de gemeente Zutphen hadden de verslechterde financiële situatie eerder moeten signaleren. Dat deelde de rekenkamer de raad mee tijdens de bespreking van het rekenkameronderzoek naar de oorzaak van het plotselinge tekort.

Ook de raad van Zutphen mag zich achter de oren krabben over de plotseling verslechterde situatie van de gemeente Zutphen tussen eind 2017 en begin 2018. Dat deelde de rekenkamer raadsleden mee tijdens het Forum. In het stadhuis werd het rekenkameronderzoek besproken dat werd uitgevoerd op verzoek van de raad.

  1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’