Volledig scherm
In het verleden plaatste de gemeente Zutphen een kerstboom bij het kruispunt aan de IJssel in De Hoven. © Archief/Cees Baars

Ook wijkraad De Hoven in Zutphen zorgt zelf voor grote kerstboom

Na horeca-ondernemers op de Groenmarkt in Zutphen zorgt ook de wijkraad van de Zutphense wijk De Hoven zelf voor een grote kerstboom om het straatbeeld feestelijk te maken. In eerdere jaren zette de gemeente Zutphen op diverse plekken een kerstboom neer, maar daar is zij voorlopig mee gestopt.

De gemeente Zutphen gaat bezuinigen op kerstbomen. Door vier grote verlichte kerstbomen in de gemeente niet meer neer te zetten, bespaart Zutphen 3700 euro.

Boom is gereserveerd

Wijkraad De Hoven heeft een sponsor gevonden voor een boom, die inmiddels is gereserveerd. Rozenkwekerij De Wilde bracht de raad in contact met een leverancier van kerstbomen. Bouwbedrijf Christiaans is bereid om de boom te plaatsen. Schoonmaakbedrijf Altena levert een hoogwerker waarmee lampjes in de boom kunnen worden geplaatst.

De wijkraad leent de lampjes van de gemeente en kan tevens gebruikmaken van de gemeentelijke stroomvoorziening bij het standbeeld De Lopende Man. De wijkraad bepaalt komende week samen met de gemeente wanneer de boom wordt geplaatst. Dit gebeurt in elk geval ná 5 december.