Henk Mulder streed maandenlang voor een eerbetoon voor de Zutphense oorlogsheld Paul van Bork. Dat eerbetoon gaat er komen. Het plantsoen in Leesten-Oost waar nu Het Witte Kruisje staat ter nagedachtenis aan een omgekomen Canadees wordt vernoemd naar de voormalig geneesheer-directeur van Groot Graffel, de voorloper van de huidige ggz-instelling GGNet in Warnsveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Mulder streed maandenlang voor een eerbetoon voor de Zutphense oorlogsheld Paul van Bork. Dat eerbetoon gaat er komen. Het plantsoen in Leesten-Oost waar nu Het Witte Kruisje staat ter nagedachtenis aan een omgekomen Canadees wordt vernoemd naar de voormalig geneesheer-directeur van Groot Graffel, de voorloper van de huidige ggz-instelling GGNet in Warnsveld. © Jeroen Jazet

Oorlogsheld uit Zutphen krijgt nu toch erkenning, plantsoen naar ‘dokter met witte vlag’ vernoemd

In de Zutphense wijk Leesten wordt een plantsoen naar dokter Paul van Bork vernoemd. Hij voorkwam in april 1945 met een heldenactie dat de Canadezen het toenmalige ‘krankzinnigengesticht’ Groot Graffel aan puin schoten. Het Comité Herdenkingen Tweede Wereldoorlog Warnsveld streed maandenlang tevergeefs om een straatnaam naar de dokter te vernoemen. Nu krijgt Van Bork toch zijn eerbetoon.

 1. Jongeren kunnen in Zutphen twee maanden eerder beachsporten: ‘Dikke, warme sokken aan en het zand op, lekker toch?’
  PREMIUM

  Jongeren kunnen in Zutphen twee maanden eerder beachspor­ten: ‘Dikke, warme sokken aan en het zand op, lekker toch?’

  Beachsport in de wintermaanden? ‘Waarom niet?’, dachten ze bij Beach Center Zutphen Warnsveld (BCZW). De vier zandvelden aan de Laan naar Eme gaan een stuk eerder open dan normaal: begin februari al. Voor jongeren tot en met 17 jaar. Want dan kunnen zij in coronatijd in elk geval lekker zweten in het rulle zand. Volleyballen bijvoorbeeld, maar ook in andere sporten kan volop worden ‘gebeacht’.
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'