Geen knalfuif. Herman de Grijff vierde zijn 100-jarige noodgedwongen thuis. Alleen. Vele cadeaus en felicitaties van Zutphenaren brachten hem toch in een feeststemming.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen knalfuif. Herman de Grijff vierde zijn 100-jarige noodgedwongen thuis. Alleen. Vele cadeaus en felicitaties van Zutphenaren brachten hem toch in een feeststemming. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Opa de Grijff (100) dankzij talloze bloemen, kaarten en flessen wijn toch in feeststemming op verjaardag

videoDoor de grootse verjaardagsplannen van Herman de Grijff ging een grote streep. De oudste geboren en getogen inwoner van Zutphen vierde vandaag zijn honderdste verjaardag. Vele felicitaties en cadeaus van Zutphenaren uit heel de stad bezorgden Herman toch een lach op zijn gezicht. 

Een zaal vol familie en vrienden, genietend van hapjes en wijn. Herman de Grijff zag het al helemaal voor zich. Vandaag moest een speciale dag worden. Niet alleen vanwege zijn verjaardag, maar ook omdat het vandaag exact 75 jaar geleden is dat de bevrijding van Zutphen begon. Zijn gedroomde knalfuif dreigde plaats te maken voor een eenzame dag thuis (Hermans vrouw is overleden). Dat lieten zijn drie zonen niet gebeuren. Ze riepen Zutphenaren op om aan ‘Opa de Grijff’ te denken. Niet zonder succes. Herman werd vandaag bedolven onder de felicitaties.