Volledig scherm
PREMIUM
Huishoudelijke hulp via de thuiszorg. © Archieffoto

Ophef na uitspraak wethouder Zutphen over te laag loon voor huishoudelijke hulp: ‘Dit is stemmingmakerij’

Aanbieders van huishoudelijk hulp voor ouderen en mensen met een beperking in Zutphen reageren verontwaardigd op de uitspraken van zorg-wethouder Mathijs ten Broeke. Hij beschuldigt deze bedrijven ervan de huishoudelijke hulpen niet voldoende loon uit te betalen. ,,Dit is ongepaste stemmingsmakerij.’’

Onaangenaam verrast was Jan Koster, eigenaar van Miep Huishoudservice, door het interview met wethouder Ten Broeke vorige week. Ondanks een tariefverhoging van de gemeente Zutphen om het voor de bedrijven mogelijk te maken hun personeel een hoger salaris uit te betalen, zou dat geld niet terecht komen bij de huishoudelijke hulpen.

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.