Op de Den Elterweg in Zutphen zijn donderdag drie mannen aangehouden die eerder op de dag werden betrapt door beveiligers toen één van hen een flesje met drugs over de muur van de gevangenis gooide.
Volledig scherm
Op de Den Elterweg in Zutphen zijn donderdag drie mannen aangehouden die eerder op de dag werden betrapt door beveiligers toen één van hen een flesje met drugs over de muur van de gevangenis gooide. © Politie Zutphen

Opmerkelijke aanhouding in Zutphen: Drie mannen in de boeien na werpen drugs over gevangenismuur

In Zutphen zijn donderdagmiddag drie mannen bij een wel heel opmerkelijke daad op heterdaad betrapt. Wat bleek: beveiligers van de Penitentiaire Inrichting zagen een flesje met drugs over de muur geworpen worden.

De mannen gedroegen zich verdacht in de buurt van de gevangenis. Nadat het flesje met verdovende middelen door één van de smokkelaars het terrein van de gevangenis op werd gegooid, reed het drietal weg in de auto.

Met meerdere politie-eenheden werd vervolgens de jacht op de gevluchte mannen ingezet. Op de Den-Elterweg in Zutphen, ter hoogte van het ziekenhuis, werd het voertuig gevonden. De drie mannen zijn daarop, om 14.50 uur, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

De drugs is in beslag genomen en de politie laat weten dat justitie zich over deze niet alledaagse zaak zal buigen.