De bibliotheek van Zutphen in de monumentale Broederenkerk zit krap in haar jasje vanwege nieuwe functies die gevraagd worden. Daarom wordt onderzocht of de bieb samen kan gaan werken met andere instellingen bij de Hanzehof aan de Coehoornsingel.
Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek van Zutphen in de monumentale Broederenkerk zit krap in haar jasje vanwege nieuwe functies die gevraagd worden. Daarom wordt onderzocht of de bieb samen kan gaan werken met andere instellingen bij de Hanzehof aan de Coehoornsingel. © Arjan Gotink

Opstellers Zutphense petitie blijven toekomst bieb in Broederenkerk kritisch volgen: ‘Het is vooral een signaalfunctie’

De zorgen over een mogelijk vertrek van de bibliotheek uit de monumentale Broederenkerk in Zutphen zijn nog niet voorbij voor Zutphenaar Gijs Müller. De opsteller van een petitie om dit tegen te gaan, heeft zich voorgenomen de ontwikkelingen kritisch te blijven volgen. Met meer dan duizend handtekeningen blijken veel inwoners van Zutphen het plan voor samenwerking van de bibliotheek met de Hanzehof en Muzehof aan de Coehoornsingel niet direct te zien zitten.

 1. Zutphen trekt portemonnee om ‘Paradiso van het Oosten’ mogelijk te maken: ‘Er vielen mensen flauw’
  PREMIUM
  video

  Zutphen trekt portemon­nee om ‘Paradiso van het Oosten’ mogelijk te maken: ‘Er vielen mensen flauw’

  Met de Buitensociëteit heeft Zutphen al jaren haar eigen Paradiso in handen, maar de klassieke concertzaal wordt maar zelden gebruikt. Om jongeren naar de zaal te trekken wil Theater Hanzehof er een poppodium van maken, maar dan moet de zaal wel opgeknapt worden. De gemeente Zutphen trekt versneld meer dan 3 ton uit om het ‘Paradiso van het Oosten’ neer te zetten.
 2. Bieb Zutphen wil Broederenkerk verruilen voor Hanzehof: petitie tegen vertrek honderden keren getekend
  PREMIUM

  Bieb Zutphen wil Broederen­kerk verruilen voor Hanzehof: petitie tegen vertrek honderden keren getekend

  De bibliotheek in de monumentale Broederenkerk in Zutphen moet op termijn verhuizen naar de Hanzehof. Dat willen de bieb en het gemeentebestuur volgens de plannen in de nieuwe cultuurnota. Dit mag niet gebeuren, zeggen Zutphenaren Miel de Rooy en Gijs Müller. Vandaar dat ze een online petitie zijn gestart. Die is al ruim vierhonderd keer ondertekend. Ook GroenLinks Zutphen wil voorkomen dat de bibliotheek verplaatst wordt.