De bibliotheek van Zutphen in de monumentale Broederenkerk zit krap in haar jasje vanwege nieuwe functies die gevraagd worden. Daarom wordt onderzocht of de bieb samen kan gaan werken met andere instellingen bij de Hanzehof aan de Coehoornsingel.
Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek van Zutphen in de monumentale Broederenkerk zit krap in haar jasje vanwege nieuwe functies die gevraagd worden. Daarom wordt onderzocht of de bieb samen kan gaan werken met andere instellingen bij de Hanzehof aan de Coehoornsingel. © Arjan Gotink

Opstellers Zutphense petitie blijven toekomst bieb in Broederenkerk kritisch volgen: ‘Het is vooral een signaalfunctie’

De zorgen over een mogelijk vertrek van de bibliotheek uit de monumentale Broederenkerk in Zutphen zijn nog niet voorbij voor Zutphenaar Gijs Müller. De opsteller van een petitie om dit tegen te gaan, heeft zich voorgenomen de ontwikkelingen kritisch te blijven volgen. Met meer dan duizend handtekeningen blijken veel inwoners van Zutphen het plan voor samenwerking van de bibliotheek met de Hanzehof en Muzehof aan de Coehoornsingel niet direct te zien zitten.

  1. Bieb Zutphen wil Broederenkerk verruilen voor Hanzehof: petitie tegen vertrek honderden keren getekend
    PREMIUM

    Bieb Zutphen wil Broederen­kerk verruilen voor Hanzehof: petitie tegen vertrek honderden keren getekend

    De bibliotheek in de monumentale Broederenkerk in Zutphen moet op termijn verhuizen naar de Hanzehof. Dat willen de bieb en het gemeentebestuur volgens de plannen in de nieuwe cultuurnota. Dit mag niet gebeuren, zeggen Zutphenaren Miel de Rooy en Gijs Müller. Vandaar dat ze een online petitie zijn gestart. Die is al ruim vierhonderd keer ondertekend. Ook GroenLinks Zutphen wil voorkomen dat de bibliotheek verplaatst wordt.