Volledig scherm
PREMIUM
Bij de bocht bij de aanbrug van de Oude IJsselbrug in Zutphen vindt bijna maandelijks een aanrijding plaats. Zutphen wil dit tegengaan door houten bielzen in de bocht te plaatsen. © GinoPress B.V.

Opvallend vaak uit de bocht op Oude IJsselbrug: Zutphen grijpt in

De gemeente Zutphen neemt maatregelen om aanrijdingen op de Oude IJsselbrug bij Zutphen tegen te gaan. In de bocht aan de kant van De Hoven vliegen automobilisten opvallend vaak uit de bocht, met schade van de Oude IJsselbrug tot gevolg. Zutphen gaat houten bielzen plaatsen om nieuwe schade te voorkomen.

De schade aan uit de bocht vliegende auto's zal er niet minder van worden, de schade aan de Oude IJsselbrug wel. De gemeente Zutphen gaat houten bielzen plaatsen in de bocht van de Oude IJsselbrug aan de kant van De Hoven. Zutphen is de schade's aan de aanbrug, die de toeloop naar de boogbrug vormt, zat en wil met de houten constructie voorkomen dat de aanbrug opnieuw beschadigd raakt.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.