Volledig scherm
PREMIUM
Ap en Bianca Udink van (eet)café 't Ooievaarsnest hebben voor Oranjevereniging Warnsveld een Koningsbal in de steigers gezet. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Oranjefeest in Warnsveld krijgt er een Koningsbal bij

Het Oranjefeest in Warnsveld is altijd een publiekstrekker van jewelste geweest. In 2017 sjokten bijvoorbeeld 35.000 mensen tijdens Koningsdag door Warnsveld. Vorig jaar waren dat er naar verluidt zelfs nog enkele duizenden meer. Er stond toen in de vroege ochtend al een lange file op de toegangswegen naar het dorp. Het spektakel wordt dit jaar uitgebreid: Warnsveld krijgt er een Koningsbal bij. Op vrijdag 26 april, de avond voor Koningsdag. Ap en Bianca Udink van (eet)café 't Ooievaarsnest zetten hun schouders onder het muzikale feestje.

'Code Oranje’ vermeldt de digitale flyer van het Koningsbal. Het is een hint naar het sfeertje van het feest. De Udinks hopen uiteraard dat die kwalificatie niet tevoorschijn moet worden gehaald voor het weer. ,,Ach, vorig jaar was het prachtig weer. Het zal dit jaar ook wel loslopen’’, verwacht Ap. Bovendien: weer of geen weer, Warnsveld heeft tijdens het Oranjefeest een welhaast magnetische werking. Publiek uit heel Nederland weet zijn weg te vinden naar het dorp.