Volledig scherm
Henk Jan Ormel. © theo kock

Ormel kandidaat voor Europees Parlement

Voormalig Tweede Kamerlid en dierenarts Henk Jan Ormel uit het Gelderse Hengelo is zaterdag op het CDA-congres op plaats zes van de kieslijst voor het Europees Parlement geplaatst. Ormel werkt sinds een aantal jaar in Rome, voor de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Tijdens zijn Kamerlidmaatschap vroeg hij regelmatig aandacht voor onderwerpen uit zijn directe leefomgeving. Zo zette hij zich in voor het behoud van het Gelderse paard en de erkenning van Nedersaksisch als streektaal. Ormel: ,,Europa is voor Gelderland van groot belang. Niet alleen als het gaat over onze veiligheid maar zeker ook als het gaat over voedselproductie en verduurzamen.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei van dit jaar. Ormel zegt nog op verkiezingstournee te gaan door Gelderland.

  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.