Volledig scherm
PREMIUM
Vordenaren Rob Staphorst en Janneke Veldt (op de foto met hond Duuk) beginnen medio september Bistro Marseille in pand waar nu nog grandcafe De Berkelpoort in zit. © Arjan Gotink

Oud-eigenaren hotel De Gravin van Vorden beginnen bistro in Zutphen

Grandcafé De Berkelpoort in Zutphen stopt er na een kleine drie jaar mee en krijgt nieuwe uitbaters. Rob Staphorst en Janneke Veldt uit Vorden gaan medio september in het pand aan de Nieuwstad een nieuwe zaak beginnen: Bistro Marseille. De Staphorsts runden zes jaar lang hotel De Gravin van Vorden en waren daarvoor als horeca-ondernemer actief in Amsterdam (negen jaar lang) en Zuid-Frankrijk.

Jullie stopten in maart met het hotel in Vorden en waren toe aan een nieuwe uitdaging. Waarom denken jullie die in Zutphen te hebben gevonden?

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.