Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Oudere man krijgt brandweer voor de deur in binnenstad Zutphen na rookontwikkeling tijdens koken

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt naar de binnenstad van Zutphen voor een Zutphenaar die tijdens het koken voor veel rookontwikkeling zorgde. In eerste instantie werd gedacht aan een dakbrand in de woning aan de Laarstraat.

De brandweer rukte na de melding onder meer met een hoogwerker uit naar de binnenstad van Zutphen. Bij aankomst bleek er geen sprake te zijn van een brand. ,,Een oudere man was aan het koken en daarbij ontstond veel rookontwikkeling’’, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) weten. ,,Een brandgerucht blijkt nu. Er was geen sprake van een woningbrand.’’

Brandweerlieden ventileren de woning aan de Laarstraat in Zutphen, waarna de woning waarschijnlijk weer wordt vrijgegeven. 

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.