Ouderen uit Zutphen kunnen voor een euro de deur uit naar het centrum

De elektrische busjes voor ouderen, bestuurd door vrijwilligers, gaan er in december komen. Ouderen uit Warnsveld, De Hoven en andere buitenwijken van Zutphen worden voor een euro voor de deur opgehaald en kunnen bij meerdere trekpleisters in Zutphen uitstappen. 

,,We willen onder de mensen komen. Met deze bus kan dat eindelijk weer.’’ Met een grote glimlach op haar gezicht stapt Alma Wennekes (67) voor woon-zorgcomplex St. Elisabeth het knalgele elektrische busje in. Het busje is voor één keer overgekomen uit Deventer om in Zutphen een proefrit te maken. Vanaf december kunnen ouderen uit de gemeente Zutphen elk uur van de dag, zeven dagen in de week, instappen om de deur uit te gaan.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.