Volledig scherm
PREMIUM
Jarno Visser met zijn vrouw Astrid. Ze zijn boos over de houding van de gemeente Zutphen inzake jeugd-GGZ organisatie De Verborgen Kracht. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Ouders boos dat De Verborgen Kracht in Zutphen deuren moet sluiten

Ouders van jongeren bij de Zutphense jeugdzorginstelling De Verborgen Kracht (DVK) zijn kwaad en verdrietig omdat de instelling onlangs de beslissing nam om binnenkort haar deuren te sluiten.

DVK zag zich genoodzaakt ermee op te houden nadat een samenwerkingsverband van acht gemeenten in de regio per direct de samenwerking met DVK opzegde. Dat deden de gemeenten naar eigen zeggen omdat de instelling aan de Prins Bernhardlaan in Zutphen niet goed zou samenwerken, afspraken niet nakomt en een verbeterplan weigerde op te stellen. Daardoor is er onvoldoende zicht op de kwaliteit van de jeugdzorg die geleverd wordt, zeggen de gemeenten.

  1. Hitterecord uit Warnsveld houdt stand onder de ogen van Warnsveldse scholieren
    PREMIUM
    video

    Hittere­cord uit Warnsveld houdt stand onder de ogen van Warnsveld­se scholieren

    Sneuvelt het nationale hitterecord uit 1944 gemeten in Warnsveld wel of niet. Scholieren van het Isendoorn College in Warnsveld keken met eigen ogen bij het weerstation op het dak van de school of het record van 38,6 graden zou sneuvelen. Het record hield stand. Ook in Warnsveld zelf. Op het dak was het afzien in de brandende zon, maar de temperatuur liep niet verder op dan 37,1 graden Celsius.