Een optreden van Johannette Zomer enkele jaren gelden in de Buitensociëteit van Theater Hanzehof in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een optreden van Johannette Zomer enkele jaren gelden in de Buitensociëteit van Theater Hanzehof in Zutphen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Ozb of parkeertarieven omhoog? Extra tonnen voor cultuur dwingt Zutphen tot harde keuzes

Een voorgenomen bezuiniging van 300.000 euro voor de verschillende cultuuraanbieders in Zutphen. Het schoot voor de zomer in het verkeerde keelgat van een meerderheid van de gemeenteraad. Wethouder Laura Werger kreeg de opdracht dit terug te draaien. Om dit geld vrij te maken moet Zutphen andere harde keuzes maken.

1 reactie

 • Ronald Huberts

  1 jaar geleden
  Moeten huiseigenaren betalen voor de hobby van een enkeling? Sinds wanneer is dat democratie? Net als dat zwembadje kost ook jaarlijks tonnen, weg ermee.
 1. Nieuw naaiatelier in Zutphen moet lichtpuntje zijn en vrouwen verbinden: ‘Ontmoeting het belangrijkst’
  PREMIUM

  Nieuw naaiate­lier in Zutphen moet lichtpunt­je zijn en vrouwen verbinden: ‘Ontmoeting het belang­rijkst’

  Het is een plek waar initiatiefneemster Helma van Aarsen al ruim tien jaar van droomt. Een plek waar vrouwen kunnen komen voor verbinding. Een plek om van elkaar te leren, onder meer door achter een naaimachine te gaan zitten en te creëren. Volgende week woensdag opent in de Componistenbuurt een naaiatelier voor vrouwen uit heel Zutphen. ,,Als mensen horen dat deze plek er komt, beginnen ze meteen te stralen.”