Volledig scherm
PREMIUM
Aankomende vrijdag is de feestelijke opening van Pakje Kunst Zutphen. V.l.n.r. Nicolette Berendsen, Petra Bennis en Carien van Hest. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Pakje Kunst uit een oude sigarettenautomaat in Zutphen

Toegankelijke kunst uit een automaat. Het is vanaf vrijdag beschikbaar in de bibliotheek van Zutphen. Uit een oude sigarettenautomaat trek je straks een Pakje Kunst met daarin een uniek kunstwerk van Zutphense kunstenaar.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. Met behulp van lokale kunstliefhebbers installeerde Schrauwen al 45 Pakje Kunst automaten, door heel het land. En Zutphen is de nieuwste locatie: in de bibliotheek Broederenkerk.

  1. Kinderdagverblijven Zutphen gaan voorlopig nog geen niet ingeënte kinderen weren
    PREMIUM

    Kinderdag­ver­blij­ven Zutphen gaan voorlopig nog geen niet ingeënte kinderen weren

    Zutphen staat bekend om haar lage vaccinatiegraad. Onlangs werd bekend dat op dit moment 84,9 procent van de inwoners is gevaccineerd. De overheid is bezig nieuw beleid te maken, dat tegen het einde van dit jaar wordt verwacht. Is er straks de mogelijkheid niet ingeënte kinderen van kinderdagverblijven te weren, of komt er zelfs een vaccinatieplicht? Kinderdagverblijven in Zutphen gaan, in tegenstelling tot instellingen elders in het land, voorlopig nog niet weren.