Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van zonnepark Noordveen in Zutphen dat inmiddels al draait. © Foto archief/ Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Plan voor zonnepark bij Eefde

Het bedrijf Solarfields wil aan de Mettrayweg in Eefde een zonnepark realiseren ter grootte van 5 hectare. Het park  is gepland op een locatie ingeklemd tussen Mettrayweg en de spoorweg.  Vraag is of de Eefdenaren in dat gebied veel enthousiasme op zullen kunnen brengen voor een dergelijk park. 

In Eefde West is de teneur dat er zich daar de voorbije jaren al tal van negatieve ontwikkelingen hebben voorgedaan. Zo is er een rondweg gekomen, staan er nog drie windmolens gepland voor het gebied en  wordt er overlast ervaren van enkele bedrijven op het Zutphense bedrijventerrein De Mars, vlak tegen Eefde aan. 

  1. Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vitens-terrein in Zutphen
    PREMIUM

    Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vi­tens-ter­rein in Zutphen

    Jeugdzorginstelling Het Dagelijks Bestaan mag toch naar het terrein aan de Weg naar Vierakker verhuizen waar tot 2016 een waterwinstation van Vitens in gebruik was. De gemeente Zutphen gaat met de sloop van enkele gebouwen vanaf februari eerst het gebied bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat Het Dagelijks Bestaan daarna vanaf begin mei kan gaan bouwen en in september op de nieuwe plek van start zal gaan.