Stadsarcheoloog Michel Groothedde bij een maquette van het paleis dat verscholen ligt onder 's-Gravenhof. Het paleis uit de 11e eeuw moet de basis vormen voor een toeristische attractie, gebaseerd op het succesvolle DOMunder in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadsarcheoloog Michel Groothedde bij een maquette van het paleis dat verscholen ligt onder 's-Gravenhof. Het paleis uit de 11e eeuw moet de basis vormen voor een toeristische attractie, gebaseerd op het succesvolle DOMunder in Utrecht. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Plannen om een historische toeristische tijdreis onder 's-Gravenhof in Zutphen te maken

Een historische attractie onder het 's-Gravenhof in het centrum van Zutphen. Een toeristische tijdreis onder de grond gebaseerd op DOMunder in Utrecht, dat jaarlijks 40.000 bezoekers trekt. Michel Groothedde, stadsarcheoloog in dienst van de gemeente Zutphen, werkt aan een plan om van het 's-Gravenhof een toeristische trekpleister in het oosten van het land te maken.

  1. Dit vergeten park in Zutphen moet weer een oase van groen worden, maar hoe?
    PREMIUM
    video

    Dit vergeten park in Zutphen moet weer een oase van groen worden, maar hoe?

    Vlieg je met een helikopter over het gebied of kijk je via satellietbeelden op internet naar het terrein dan zie je een grote vlakte vol groen. Sta je op het terrein zelf, dan merk je er weinig van. Qua naam heeft het Emerpark in Zutphen de allure van een stadspark, qua beleving nog allerminst. Daar moet verandering in komen, vindt de gemeente Zutphen. Het gebied tussen de IJssel, de Zuidwijken, Helbergen, het Waterkwartier en de Den Elterweg (N348) moet omgetoverd worden tot een oase van groen, midden in de stad.