Volledig scherm
De man werd opgepakt op de Martinetsingel. © Politie Zutphen/Facebook

Politie lost waarschuwingsschot in Zutphen: man aangehouden

UPDATEDe politie heeft zondagochtend in Zutphen een waarschuwingsschot gelost nadat een 39-jarige man weigerde mee te werken. Het schot werd gelost omdat er vermoedens waren dat de man met een vuurwapen rondliep. 

De politie kreeg de melding om 11.45 uur. Niet veel later troffen agenten een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement op de Martinetsingel, in het centrum van de Hanzestad. De man viel onder meer op vanwege het dragen van een wit mondkapje. Volgens de politie heeft de man mogelijk langere tijd rondgelopen in het stadshart; getuigen worden daarom gevraagd zich te melden.

De man wilde volgens een verklaring van de politie niet meewerken toen hij werd aangesproken. Ook bevelen volgde hij niet op. Hierna werd het waarschuwingsschot gelost. Of de man daadwerkelijk een vuurwapen bij zich droeg is niet bekend. Bij de man zelf werd geen wapen aangetroffen, zegt politiewoordvoerder Simen Klok. ,,Het is mogelijk dat de man een wapen ergens heeft achtergelaten. Daarom is hierna gezocht in de omgeving.”

De man is in de boeien geslagen en meegenomen. Het gaat volgens de politie om een 39 jarige man die woonachtig is in Zutphen.

  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.