Volledig scherm
Foto van een in beslag genomen partij harddrugs, ter illustratie. © ANP

Politie Zutphen pakt vijftal op en neemt grote hoeveelheid drugs en geld in beslag

De politie Zutphen heeft dinsdag 21 januari een vijfde verdachte aangehouden in een onderzoek naar handel in harddrugs en andere verdovende middelen. Het betreft een 35-jarige man uit Zutphen.

Eerder al, op maandag 13 januari, werden in Zutphen drie mannen (van 26, 28 en 53 jaar) alsmede een 23-jarige vrouw opgepakt.

Waterkwartier

De politie trof in drie woningen grote handelsvoorraden harddrugs aan en nam contant geld en digitale gegevensdragers in beslag. Via haar Facebookpagina schrijft politie Zutphen: ‘De dealers waren vooral actief in de omgeving van het Waterkwartier in Zutphen, maar leverden ook harddrugs in en rond Zutphen.’

Drie van de vijf verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de  rechter-commissaris, die bepaalde dat ze langer moesten blijven vastzitten.

Onderzoek loopt nog

Het onderzoek loopt nog, de politie doet tot nu toe verder geen mededelingen over soorten drugs en exacte hoeveelheden, ook is niet bekend hoeveel geld er in beslag is genomen en of er nog meer aanhoudingen zullen volgen. ‘Het onderzoek loopt nog.’