Volledig scherm
Het politiebureau in Zutphen is beklad met twee hakenkruizen en het teken van SS. © GinoPress B.V.

Politiebureau Zutphen beklad met nazisymbolen

updateHet politiebureau in Zutphen is beklad met hakenkruizen en de afkorting SS van de Schutzstaffel, de persoonlijke lijfwacht van Adolf Hitler die uitgroeide tot de meest beruchte paramilitaire organisatie uit de geschiedenis van de mensheid. 

Wijkagent Yilmaz Uluçay roept via Instragram getuigen op met de politie te bellen. De nazisymbolen zijn op ruiten gekalkt van het gebouw aan de Houtwal. Vermoedelijk is dat in de afgelopen nacht gebeurd. Uluçay heeft geen idee wie dat heeft gedaan en waarom. ,,Het kwam voor ons als een totale verrassing’’, meldt de wijkagent, die nog geen reacties heeft gehad op zijn oproep.

Uluçay heeft inmiddels de afdeling gebouwenbeheer van de politie op de hoogte gesteld. Hij verwacht dat de symbolen nog vandaag worden verwijderd. ,,Die mensen hadden eerst nog een ander klusje.’’

Volledig scherm
Hakenkruizen en het teken van de SS zijn gekalkt op ruiten van het Zutphense politiebureau. © Instagram
  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.