Commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje, die binnenkort wordt opgevolgd door John Berends. Als het aan de PvdA ligt, komt er een Jongeren-CvdK bij.
Volledig scherm
Commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje, die binnenkort wordt opgevolgd door John Berends. Als het aan de PvdA ligt, komt er een Jongeren-CvdK bij. © Paul Rapp

PvdA Gelderland pleit voor Jongeren-Commissaris van de Koning

De PvdA in Gelderland wil dat na de Provinciale Statenverkiezingen de provincie Gelderland een Jongeren-Commissaris van de Koning instelt. Ook wil de PvdA ook dat de jongeren in Gelderland worden vertegenwoordigd door Jongeren Staten, een jeugdparlement. 

 1. Inbraak dierenweide Warnsveld: twee hamers gestolen, maar door gat in het hek ontsnapten de geiten
  PREMIUM

  Inbraak dierenwei­de Warnsveld: twee hamers gestolen, maar door gat in het hek ontsnapten de geiten

  Geen grote buit voor boeven die afgelopen zondag inbraken in de schuur van de dierenweide in Warnsveld. Ze moesten het doen met twee hamers. Toch is de schrik bij de voorzitter groot: ,,De dieven beseffen niet welk risico ze hebben genomen door een gat in het gaas te knippen’’, zegt voorzitter Hans van Geel. Want de door het gat ontsnapte geiten konde zo de Draaiomsdreef oplopen.
 2. Van klassieke concertzaal tot theater, een rondje door een complex waar Zutphen al jarenlang over twijfelt
  PREMIUM
  video

  Van klassieke concert­zaal tot theater, een rondje door een complex waar Zutphen al jarenlang over twijfelt

  Een theaterzaal, een klassieke concertzaal, een congrescentrum een een kunstcentrum. Het complex van het Theater Hanzehof is groot. Nog voor de zomer komt de gemeente Zutphen met een plan om het verouderde complex voor miljoenen op te knappen. Maar wat staat er dan te gebeuren? Wat maakt dit complex zo bijzonder? En waar zitten de problemen? Een rondje door de Hanzehof.
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS