Volledig scherm
PREMIUM
Het oude en nieuwe stadhuis van Zutphen aan 's-Gravenhof. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Raad Zutphen waarschuwt college: niet weer dezelfde fout maken bij herstel GelreWerkt!

Het nieuwe werkbedrijf GelreWerkt! onderbrengen in een gemeenschappelijke regeling met andere gemeenten is voor de gemeenteraad geen optie. Het gros van de partijen waarschuwt wethouder Laura Werger dat een gemeenschappelijke regeling juist de reden is dat Zutphen afgelopen jaar stopte met de samenwerkingsverbanden Delta en het Plein.

GelreWerkt! wordt als het aan de raad van Zutphen ligt volledig ondergebracht bij de gemeente zelf. Een gemeenschappelijke regeling met andere gemeenten zien de meeste politieke partijen niet zitten. Hoewel het terugvallen op een gemeenschappelijke regeling voor het nieuwe werkbedrijf niet de voorkeur heeft van burgemeester en wethouders (B&W), is het wel een optie nadat de huidige vorm van GelreWerkt! niet blijkt te werken.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.