Volledig scherm
PREMIUM
Het oude en nieuwe stadhuis van Zutphen aan 's-Gravenhof. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Raad Zutphen waarschuwt college: niet weer dezelfde fout maken bij herstel GelreWerkt!

Het nieuwe werkbedrijf GelreWerkt! onderbrengen in een gemeenschappelijke regeling met andere gemeenten is voor de gemeenteraad geen optie. Het gros van de partijen waarschuwt wethouder Laura Werger dat een gemeenschappelijke regeling juist de reden is dat Zutphen afgelopen jaar stopte met de samenwerkingsverbanden Delta en het Plein.

GelreWerkt! wordt als het aan de raad van Zutphen ligt volledig ondergebracht bij de gemeente zelf. Een gemeenschappelijke regeling met andere gemeenten zien de meeste politieke partijen niet zitten. Hoewel het terugvallen op een gemeenschappelijke regeling voor het nieuwe werkbedrijf niet de voorkeur heeft van burgemeester en wethouders (B&W), is het wel een optie nadat de huidige vorm van GelreWerkt! niet blijkt te werken.

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.