Volledig scherm
Rapper Pjotr uit Zutphen (midden) tekent bij het gloednieuwe label 'Lieve Jongens' van rapper Snelle uit Deventer. © Cloud 9 Music

Rapper Snelle uit Deventer legt rapper Pjotr uit Zutphen vast in nieuw label

Het succes van Snelle houdt niet op. De rapper uit Deventer is een eigen platenlabel gestart. Onder de naam Lieve Jongens gaat hij andere artiesten begeleiden. Pjotr uit Zutphen plukt er de vruchten van. De rapper is de eerste door Snelle vastgelegde artiest.

,,Een unieke kans’’, laat Pjotr Golsteyn, beter bekend onder de naam Pjotr weten. ,,Ik ken Snelle al een paar jaar. Hij was altijd twee stappen verder dan ik. Voor mij is dit een mooie kans om een kijkje in de keuken te krijgen.’’

Pjotr brengt 27 september zijn eerste project ‘Goed Nieuws’ uit via Lieve Jongens. ,,Ik heb de afgelopen maanden meerdere singles uitgebracht. Dit is de eerste keer dat ik meerdere nummers op een EP uitbreng.’’

Tour

Daarnaast gaat Pjotr mee op tour met Lars Bos – artiestennaam Snelle – uit Deventer. Snelle tourt de komende maanden door Nederland, Pjotr staat in het voorprogramma. Voor de zomer scoorde de Pjotr uit het niets een zomerhit met zijn single Zonneschijn. Wekenlang stond zijn in de top tien van de Viral 50 in de online muziekdienst Spotify, de meest gedeelde nummers van Nederland.

Snelle timmert het laatste jaar nog harder aan de weg. De in Gorssel geboren Deventenaar voert met zijn single Reünie op dit moment meerdere hitlijsten aan. Met zijn nieuwe label is hij onder meer de samenwerking aangegaan met de bekende muziekuitgever Cloud 9 Music.

Volledig scherm
Rapper Snelle (Lars Bos) uit Deventer. © Archieffoto Ronald Hissink

Wie is Pjotr?

Na het afronden van zijn pabo-opleiding stortte Pjotr (25) zich op de muziekwereld. De Zutphense Rapper zette zijn naam neer door vorig jaar in de Amsterdamse Melkweg de hiphop-wedstrijd Most Wanted te winnen. Daarmee trad hij in de voetsporen van Lange Frans, Ali B en Partysquad.

Pjotr is door zijn gebrek aan tatoeages en gouden kettingen een opvallende verschijning in de hiphopwereld, die wordt gekenmerkt door teksten over geld en respect en veelvuldig terugkerende krachttermen. De Zutphenaar rapt volgens hemzelf over onderwerpen waar hij met vrienden en familie over zou kunnen praten. Tijdens zijn optreden in de Melkweg rapte hij onder meer over zijn moeder.

Daarbij speelt de protestantse achtergrond van hem mee. Eerder zei hier tegenover de Stentor over niet mee te koop te lopen om een stoffig imago te voorkomen, maar het onderscheid hem wel van andere rappers. 

Volledig scherm
Rapper Pjotr (Pjotr Golsteyn) uit Zutphen. © Archieffoto Ronald Hissink