Regenboogtrui voor Turbo Theo na een dolle donderdag

videoDe klapzoen van echtgenote Wil is verdiend en welgemeend. Geleen, donderdagavond, 19.00 uur. De 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld heeft zojuist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de categorie 80+ verpulverd. De man die sinds kort als 'Turbo Theo’ door het leven gaat, fietst in een uur tijd 30 kilometer en 603 meter. En dat is véél verder dan zijn voorganger Hans Bodens, die eind juni tot 26 kilometer en 604 meter kwam. Een verslag van een dolle dag, die voor Theo erg vroeg begon.

06.15 uur: De wekker gaat af in huize Ankoné. Rijkelijk vroeg, want Theo is geen ochtendmens. Hij moet wel vroeg op, vanwege een media-offensief. Om kwart voor zeven wordt hij gefilmd en geïnterviewd voor de Ochtendshow to go van deze krant. Een half uurtje later belt de NPO, voor een interview in de Ochtendshow van Radio 2. En om kwart over acht hangt RTV Oost aan de lijn. Theo heeft dan al drie bakken koffie achter de knopen. ,,Veel caffeïne. Geeft extra energie’’, verklaart de krasse wielerfanaat.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.