Volledig scherm
De regenboogvlag. © ANP

Regenboogvlag gehesen bij gemeenten Brummen, Harderwijk en Dronten

Bij diverse gemeentehuizen en provinciehuizen is als protest tegen de Nashville-verklaring de regenboogvlag gehesen. In de regio hangt de vlag inmiddels uit bij onder meer Dronten, Brummen, Harderwijk, Meppel, Winterswijk en de provincie Gelderland. 

Bij het gemeentehuis van Dronten werd dinsdag de vlag gehesen om stelling te nemen tegen de Nashville-verklaring. ,,Voor het gemeentehuis wappert vandaag de regenboogvlag. Hiermee willen we stelling nemen tegen de Nashville-verklaring. Gemeente Dronten geeft je de ruimte, om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt’’, zo laat de gemeente weten op Twitter.

Vlag hangt door het hele land

Op sociale media verschijnen ook foto's van andere gemeenten in de regio die stelling nemen, waaronder Brummen, Lochem, Meppel, Harderwijk en provincie Gelderland. In Amsterdam werd de vlag onder meer gehesen bij de universiteit en de protestantse gemeente. Ook grote gemeenten waaronder Amersfoort, Den Haag, Haarlem en Arnhem hijsen de vlag. 

Volledig scherm
Regenboogvlag bij de Lebuinuskerk in Deventer © I. de Zwart

Diverse kerken hebben ervoor gekozen om de vlag te hangen, zoals de gereformeerde kerk De Bron in IJsselmuiden. Bij de Lebuinuskerk in Deventer van de de protestantse gemeente in Deventer is de regenboogvlag ook te zien, zowel aan de voorzijde als aan de achterkant.  In Zwolle is de vlag gehangen aan het Domincianenklooster.   

In de inmiddels veelbesproken Nashville-verklaring staan diverse citaten uit de bijbel die over seksualiteit gaan. In het document wordt homoseksualiteit en transgender-zijn veroordeeld. 

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.