Rita Overmaat uit Zutphen op de plek waar ze werd aangereden op zaterdag 11 september. Ze belandde in het ziekenhuis. De automobilist reed door; van hem ontbreekt nog ieder spoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Rita Overmaat uit Zutphen op de plek waar ze werd aangereden op zaterdag 11 september. Ze belandde in het ziekenhuis. De automobilist reed door; van hem ontbreekt nog ieder spoor. © Jeroen Jazet

Rita krijgt gemeenten zo ver om ‘smileys’ te plaatsen in Vierakker in strijd tegen hardrijders, maar wil meer: ‘Ik blijf knokken’

In Vierakker moet eerst een dode vallen voordat echt iets wordt gedaan aan de hardrijders. Dat stelt Rita Overmaat uit Zutphen. Met een handtekeningenactie vroeg zij onlangs aandacht voor de verkeerssituatie in de buurtschap tussen Zutphen en Vorden. ,,Ze willen alleen tijdelijk snelheidsdisplays plaatsen, de zogenoemde smileys. Ze proberen ons blij te maken met een dode mus.”

  1. Oplichter ouderen in Zutphen ‘handelt op schandalige en schadelijke manier’, maar hoeft niet de cel in
    PREMIUM
    1

    Oplichter ouderen in Zutphen ‘handelt op schandali­ge en schadelij­ke manier’, maar hoeft niet de cel in

    Kenji P. (19) uit Veldhoven ging op 15 juni vorig jaar samen met een onbekend gebleven partner in crime bij meerdere Zutphense ouderen langs om ze geld afhandig te maken, zich voordoend als bankmedewerker. Een dag eerder maakte de jonge verdachte op die manier al zo’n 1200 euro cash en 2200 euro aan sieraden buit bij een oudere dame in Goes. Dat acht de politierechter in Zutphen bewezen. Kenji P. moest zich daar woensdag verantwoorden, maar de jonge verdachte kwam niet opdagen.