Roep om actie tegen hondenpoep in Zutphen: ‘Ik schaam me soms dat ik een hond heb’

videoHondenpoep op straat, in speeltuintjes, op grasvelden en op de stoep. Het is volksergernis nummer één. Vele Zutphenaren zijn het zat en willen actie om de drollen uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Als hondenbezitter ben je verplicht de hondenpoep van je hond op te ruimen. Sterker nog, het laten liggen van een drol kan je als hondenbezitter een boete van 140 euro opleveren. Het leidt in Zutphen niet tot schone straten en grasvelden. Tot frustratie van van vele Zutphenaren. De politieke partijen Burger Belang Zutphen Warnsveld, CDA, PvdA, VVD en GroenLinks hebben een motie opgesteld waarin onder meer gepleit wordt voor meer handhaving op het overtreden van het hondenbeleid. De raad buigt zich later over de motie, die wordt ondersteund door de meerderheid van de raad. 

  1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’