Volledig scherm
Fietsen geparkeerd bij ‘fietsnietjes’ aan de De Overwelving in Zutphen, vlakbij de C&A. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Roep om extra fietsvoorzieningen in Zutphense binnenstad

Er moeten meer voorzieningen in de binnenstad van Zutphen komen om je fiets te parkeren. GroenLinks Zutphen doet in de eerstvolgende raad op 8 april daarom een voorstel om 150 extra zogenaamde ‘fietsnietjes’ te plaatsen in de binnenstad.

Deze fietsnietjes staan nu ook al op meerdere plekken in de binnenstad. Het zijn metalen standaards waar aan beide kanten een fiets geparkeerd kan worden. GroenLinks Zutphen wil hiermee voorkomen dat fietsen schots en scheef door de stad geparkeerd worden. Met de 150 extra fietsnietjes moeten er minimaal 300 extra fietsen netjes geparkeerd kunnen worden.

Fietsen

,,Zutphen heeft het ideale formaat om als inwoner van deze plaats, maar ook vanuit de Hoven, Warnsveld en Eefde op de fiets naar de binnenstad te gaan”, licht Dolf Logemann namens GroenLinks Zutphen toe. 

Als het aan de partij ligt komen er onder meer extra fietsnietjes geplaatst op 's-Gravenhof, op de Groenmarkt, bij de Molengracht en bij de Overwelving. ,,Fietsparkeervoorzieningen helpen mee om de stad netjes te houden op plaatsen waar nu nog fietsen kriskras door elkaar worden geplaatst.’’