Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Roep om meer geld voor boa’s op straat in Zutphen

Zutphen moet meer geld vrijmaken om genoeg buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) op straat te kunnen laten lopen. Het gros van de raadsleden in Zutphen wil dat burgemeester Annemieke Vermeulen hier meer geld voor uittrekt. Op dit moment zijn er te weinig handhavers in Zutphen.

Schokkend en zorgelijk. Er vielen harde woorden op het stadhuis in Zutphen bij de bespreking van het grote tekort aan buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) in Zutphen. Vanwege de bezuinigingen is het volgens burgemeester Annemieke Vermeulen niet mogelijk om vertrekkende boa's te vervangen door nieuwe boa's. Dit heeft onder meer te maken met de vacaturestop die Zutphen vorig jaar heeft doorgevoerd. Vier vertrokken boa's zijn daardoor niet vervangen. ,,Een ordinaire bezuiniging’’, stelde Rick Verschure namens Burgerbelang. Met vele andere partijen wil hij zo snel mogelijk geld zoeken om het aantal boa's alsnog op peill te brengen.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.