Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al twee jaar te wachten op auto's en vrachtwagens.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al twee jaar te wachten op auto's en vrachtwagens. © Ronald Hissink

Rondweg om De Hoven ligt er niet voor het einde van 2020

Een tunnelbak onder het spoor door ligt er al een jaar of twee. Oorspronkelijk zouden auto's in 2017 zelfs al over de nieuwe rondweg om De Hoven hebben moeten rijden. Toch zijn inwoners van de Zutphense wijk De Hoven voorlopig nog niet van doorgaand verkeer in hun wijk af. De aanleg van de rondweg is wederom uitgesteld. Voor het einde van 2020 ligt de weg er niet.

Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al twee jaar te wachten op auto’s en vrachtwagens.  Bewoners van De Hoven, een wijk van Zutphen met dorpskarakter, wordt al jaren een rondweg beloofd om doorgaand verkeer uit hun wijk te weren. Verder dan de tunnelbak bij het Tondense Enkpad is het alleen nog niet gekomen.