De wijkagent meldt op Instagram dat de daders 'aan de beurt' komen.
Volledig scherm
De wijkagent meldt op Instagram dat de daders 'aan de beurt' komen. © Politie Zutphen

Ruit vernield in Zutphen, verdachten al op de korrel

Drie mannen hebben vannacht in de binnenstad van Zutphen een ruit van een kledingzaak vernield. De politie weet wie de daders zijn en heeft één van hen al thuis opgezocht.

De etalageruit werd vannacht vernield aan de Schupstoel in Zutphen. Een wijkagent meldde vannacht op Instagram dat de politie inmiddels wist wie de daders waren en dat ze ‘aan de beurt’ zouden komen. De politie sprak met enkele getuigen die glasgerinkel hadden gehoord en zag dat de drie mannen bij de winkel wegliepen. De getuigen kenden de daders van naam.

Een van de daders werd vannacht meteen thuis bezocht.  De politie liet een glaszetter komen om de kapotte ruit te vervangen. Als de eigenaar aangifte doet, worden de daders vervolgd.  

 1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
  PREMIUM

  Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

  Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’
 2. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
  PREMIUM
  Interactieve kaart

  Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

  Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.