Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Ruzie in verzorgingshuis: man uit Zutphen pleegt ‘aanslag’ met scootmobiel op medebewoner die in de weg stond

Na twee herseninfarcten is het met het geheugen van de 68-jarige C.B. uit Zutphen niet meer zo goed gesteld. Hij weet dus ook niks meer van de ‘aanslag’ die hij pleegde op een huisgenoot uit het verzorgingshuis waar hij woont. Die wandelde met zijn rollator buiten, toen B. moedwillig op hem inreed met zijn scootmobiel.

Het slachtoffer maakte op 4 augustus vorig jaar met iemand anders een wandelingetje in de buurt van het verzorgingshuis, toen B. er aan kwam. Die was onderweg om een broodje te halen. ‘Ga eens aan de kant’, schreeuwde hij volgens meerdere getuigen. ‘Doe eens rustig’, antwoordde het slachtoffer. B. passeerde en de woordenwisseling leek gesust.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.