Schippers zijn aanvaringen bij Oude IJsselbrug in Zutphen zat en eisen maatregelen

VIDEOEen digitaal bord met de actuele waterstand bij de Oude IJsselbrug in Zutphen. De roep om zo'n maatregel bij de brug over de IJssel laait onder schippers op nadat twee schippers gisteren tegen de brug aan knalden. ,,We roepen al jaren om maatregelen.’’

0 reacties

 1. Inwoners en kunstenaar geven obscure Zutphense tunnel make-over: ‘Vette tekeningen, mevrouw!’
  PREMIUM
  VIDEO

  Inwoners en kunstenaar geven obscure Zutphense tunnel ma­ke-over: ‘Vette tekeningen, mevrouw!’

  Wie deze dagen door de tunnel onder de N348 in Zutphen rijdt, die de Zuidwijken en Bronsbergen met elkaar verbindt, waant zich in een kunstatelier. Tekenares en buurtbewoner Ingeborg van Dijk werkt dagelijks aan de contouren van een groot tunnelkunstwerk, dat volledig is bedacht door bewoners van de naastgelegen wijk. „Er wordt niets getekend dat geen speciale betekenis heeft.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightradar24 verdwijnen
  PREMIUM

  Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightra­dar24 verdwijnen

  's Ochtends brengt Odulf Niewold zijn 22-jarige broer Tallander naar Schiphol. De broers uit Brummen nemen afscheid met een knuffel. Een paar uur later kijkt Odulf op zijn telefoon, naar een app die vliegtuigen volgt. Plots ziet hij het toestel met Tallander aan boord, vluchtnummer MH17, van de radar verdwijnen. ,,Mijn leven kwam op dat moment tot stilstand. Ik wil dat de rechters dat weten.”