Arnold van Gessel, rector van het Eligant Lyceum. De middelbare school ontvangt ruim zeven ton om het schoolgebouw beter te ventileren.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnold van Gessel, rector van het Eligant Lyceum. De middelbare school ontvangt ruim zeven ton om het schoolgebouw beter te ventileren. © Archieffoto Jeroen Jazet

Scholen in Zutphen krijgen bijna een miljoen om ventilatie in schoolgebouwen op orde te maken

Scholen in de gemeente Zutphen ontvangen grote sommen geld van het Rijk om de gebouwen beter te ventileren. Om coronabesmettingen tegen te gaan, maar ook om schoolprestaties te verbeteren omdat er meer zuurstof in de lucht zit. 

 1. Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightradar24 verdwijnen
  PREMIUM

  Odulf bracht zijn broer naar Schiphol en zag vervolgens vlucht MH17 van Flightra­dar24 verdwijnen

  's Ochtends brengt Odulf Niewold zijn 22-jarige broer Tallander naar Schiphol. De broers uit Brummen nemen afscheid met een knuffel. Een paar uur later kijkt Odulf op zijn telefoon, naar een app die vliegtuigen volgt. Plots ziet hij het toestel met Tallander aan boord, vluchtnummer MH17, van de radar verdwijnen. ,,Mijn leven kwam op dat moment tot stilstand. Ik wil dat de rechters dat weten.”
 2. Onduidelijkheid blijft over mogelijke vervuiling oude vuilstort Eerbeek: eigenaar begint onderzoek
  PREMIUM

  Onduide­lijk­heid blijft over mogelijke vervuiling oude vuilstort Eerbeek: eigenaar begint onderzoek

  Nog steeds is er veel onduidelijkheid over mogelijke vervuiling op de oude vuilstort in Eerbeek. Op de plek zijn staalslakken gestort om een zonnepark mogelijk te maken. De vraag blijft of de juiste voorwaarden zijn toegepast bij het afdekken daarvan. GroenLinks Brummen stelde tot twee keer toe vragen, maar is nog steeds niet tevreden met de antwoorden. ,,Ik word er heel onrustig van.”