Volledig scherm
Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk geselt op 19 april voor de tweede keer de vellen in Het Koelhuis in Zutphen. © Archief/Marcel Wagenaar

Slagwerkdag Zutphen pakt uit met drummers van Golden Earring, Doe Maar en Michael Jackson

Cesar Zuiderwijk laat Het Koelhuis in Zutphen op zondag 19 april trillen op zijn grondvesten. De drummer van Golden Earring is een van de topacts tijdens de vijfde editie van de Slagwerkdag. Ook Doe Maar-drummer René van Collem en Jeroen de Rijk (werkte met Michael Jackson en Bruno Mars) slaan er lustig op los.

Zuiderwijk, Neerlands ongekroonde keizer onder de drummers, was al eens te zien op de Slagwerkdag, tijdens de eerste editie in 2016. Van Collem komt voor de eerste keer naar Het Koelhuis. Hij gaat komend najaar weer toeren met Doe Maar.

Ook drummer in Spargo

Van Collem nam ook de stokken ter hand in de band Spargo en werkte met Tiësto en DJ Jean. Hij verrichte als sessiedrummer hand-en-spandiensten voor onder andere Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer. De Rijk speelde percussiepartijen in voor Michael Jackson en Bruno Mars. Ook verzorgde hij slagwerk voor Lange Frans en Mr. Probz. 

De Slagwerkdag is een initiatief van Drumschool Multipercussion van Zutphenaar Aldert Glas. Tijdens de lustrumeditie zijn er zeven optredens en clinics. Er spelen ook lokale bands en leerlingen van Multipercussion. De opbrengst van de Slagwerkdag (die duurt van 13.30 tot 20.30 uur) gaat naar een goed doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia.