De 67-jarige Marta Mediati woont al tientallen jaren in de Wethouder Giermanstraat in Brummen, maar moest haar woning dit jaar verlaten omdat 25 verouderde huizen in de straat tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor nieuwbouw. Hoog tijd, volgens haar.
Volledig scherm
PREMIUM
De 67-jarige Marta Mediati woont al tientallen jaren in de Wethouder Giermanstraat in Brummen, maar moest haar woning dit jaar verlaten omdat 25 verouderde huizen in de straat tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor nieuwbouw. Hoog tijd, volgens haar. © Kevin Hagens

Sloopkogel gaat door 25 huizen in Brummen om plaats te maken voor nieuwbouw: ‘Het werd hoog tijd’

De Wethouder Giermanstraat in Brummen is sinds kort veranderd in een spookstraat. Liefst 25 huurwoningen zijn verlaten, tuinen zijn opengebroken en omheind met hekken. Binnenkort worden de huizen met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor nieuwe, duurzame woningen. Bewoners malen er niet om. ,,Ik was er al jaren klaar mee.”

0 reacties

  1. Er gloort toch hoop voor vaccin-pechvogel Floortje  (15) uit Zutphen: 'Hele opluchting’
    PREMIUM
    video

    Er gloort toch hoop voor vac­cin-pechvogel Floortje (15) uit Zutphen: 'Hele opluchting’

    Shoppen met vriendinnen, een filmpje pakken of een simpele milkshake halen bij de McDonald’s: jarenlang keek Floortje Haank (15) ernaar uit. Vrijdag, nadat ze haar laatste chemobehandeling kreeg, leek het moment daar. Leek, want de mogelijke 2G-samenleving dreigt roet in het eten te gooien omdat Floortje zich niet kán laten vaccineren. ,,Ik moest eerst huilen van geluk en erna uit frustratie.’’ Sinds gisteravond heeft ze toch weer nieuwe hoop, met dank aan corona-minister Hugo de Jonge.