Een scheur in de damwand van de oude sluis bij Eefde zorgde een week lang voor vertraging bij binnenvaartschippers die gebruik maken van het Twentekanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een scheur in de damwand van de oude sluis bij Eefde zorgde een week lang voor vertraging bij binnenvaartschippers die gebruik maken van het Twentekanaal. © Jeroen Jazet/ archief

Sluis Eefde weer helemaal open na scheur in damwand: lage waterstand IJssel mogelijk boosdoener

De scheur in een van de twee doorgangen bij de sluis van Eefde is gedicht. Een week lang was de oude sluis buiten gebruik. Tot frustratie van binnenvaartschippers. Die hadden niet voor het eerst dit jaar last van vertraging op het Twentekanaal. 

 1. Brummen gaat 80 nieuwe woningen bouwen, maar komen die ook terecht bij Brummenaren?
  PREMIUM

  Brummen gaat 80 nieuwe woningen bouwen, maar komen die ook terecht bij Brummena­ren?

  Brummen is een stap dichterbij een flinke aanwas van nieuwe, betaalbare woningen. Er zit namelijk vaart in het woningbouwproject op de Elzenbos nu er een overeenkomst is gesloten met projectontwikkelaars. 24 huizen in de vrije sector en 54 woningen in de lagere prijsklasse moeten er komen, speciaal voor starters. Maar hoe zorgt de gemeente ervoor dat deze woningen ook echt naar Brummenaren gaan?
 2. Er gloort toch hoop voor vaccin-pechvogel Floortje (15) uit Zutphen: 'Hele opluchting’
  PREMIUM
  video

  Er gloort toch hoop voor vac­cin-pechvogel Floortje (15) uit Zutphen: 'Hele opluchting’

  Shoppen met vriendinnen, een filmpje pakken of een simpele milkshake halen bij de McDonald’s: jarenlang keek Floortje Haank (15) ernaar uit. Vrijdag, nadat ze haar laatste chemobehandeling kreeg, leek het moment daar. Leek, want de mogelijke 2G-samenleving dreigt roet in het eten te gooien omdat Floortje zich niet kán laten vaccineren. ,,Ik moest eerst huilen van geluk en erna uit frustratie.’’ Sinds gisteravond heeft ze toch weer nieuwe hoop, met dank aan corona-minister Hugo de Jonge.
 3. Verkoop moet van ’t Nut in Warnsveld een tweede huiskamer maken: ‘Nu wordt het een echt buurthuis’
  PREMIUM

  Verkoop moet van ’t Nut in Warnsveld een tweede huiskamer maken: ‘Nu wordt het een echt buurthuis’

  Buurthuis ’t Nut in Warnsveld heeft een nieuwe eigenaar: de David Evekink Stichting. Die gaat het verouderde pand aan Breegraven opknappen en verduurzamen, iets waar de vorige eigenaar Perspectief Zutphen het geld en de expertise voor mist. Perspectief gaat ’t Nut huren van de David Evekink Stichting en hoopt straks meer sociale activiteiten te kunnen bieden in het opgeknapte gebouw. Beide partijen spreken van een ‘win-winsituatie’.