Een scheur in de damwand van de oude sluis bij Eefde zorgde een week lang voor vertraging bij binnenvaartschippers die gebruik maken van het Twentekanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een scheur in de damwand van de oude sluis bij Eefde zorgde een week lang voor vertraging bij binnenvaartschippers die gebruik maken van het Twentekanaal. © Jeroen Jazet/ archief

Sluis Eefde weer helemaal open na scheur in damwand: lage waterstand IJssel mogelijk boosdoener

De scheur in een van de twee doorgangen bij de sluis van Eefde is gedicht. Een week lang was de oude sluis buiten gebruik. Tot frustratie van binnenvaartschippers. Die hadden niet voor het eerst dit jaar last van vertraging op het Twentekanaal. 

 1. Vierde generatie klaargestoomd bij familiebedrijf Witte Smid uit Warnsveld: ‘We treden steeds meer op de voorgrond’
  PREMIUM
  Met video

  Vierde generatie klaarge­stoomd bij familiebe­drijf Witte Smid uit Warnsveld: ‘We treden steeds meer op de voorgrond’

  Met vestigingen in Raalte en Warnsveld, maar ook in Aalten, Arnhem en Hengelo, is Witte Smid naar eigen zeggen een behoorlijke verkoper van aanhangers in de regio geworden. Het bedrijf, 102 jaar jong, is al drie generaties in handen van de familie Koop en daar komt nog een vierde generatie bij. Zoon en dochter Jan-Willem (37) en Suzan Koop (39) moeten het bedrijf, langzaam maar zeker, gaan leiden.
 2. Gebakken visje eten bij deze vishandel mag niet, anders volgt megaboete: ‘Heeft toch niemand last van?’
  PREMIUM
  1

  Gebakken visje eten bij deze vishandel mag niet, anders volgt megaboete: ‘Heeft toch niemand last van?’

  Een gebakken visje rond de lunch. Op bedrijventerrein De Mars in Zutphen kan dat op vrijdag en zaterdag bij Saskia en Janneke van Jan van de Krent Visspecialiteiten. De vis ter plekke opeten kan aan één van de picknicktafels buiten, maar dat is niet langer de bedoeling. Als de viszaak niet stopt met deze vorm van horeca, kan de boete oplopen tot 40.000 euro. ,,Het gaat om vier uur in de week.’’